Croissants & Pains au chocolat Experiences
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What if you were to find out that this pastry considered to be typically French was actually from elsewhere? It hails from eastern Europe! It wasn’t until the beginning of the 20th century that it became popular among Parisians and French people! Nowadays, croissants and pains au chocolat are one of many tokens of French culture and are eaten for breakfast or as an afternoon snack; the splendor of these viennoiseries (from Vienna) has somewhat waned with the industrialization of their production… Both their taste and the puff pastry they are made of have undergone great changes. Much like an authentic artisan baker, today you will discover (or re-discover) the original know-how and taste of genuine croissants and pains au chocolat!
🇫🇷
Et si vous découvriez que cette viennoiserie reconnue comme typiquement française venait en fait d’ailleurs ? Elle nous vient en réalité de l’est de l’Europe ! Ce n’est qu’au début du XXe que le croissant devient populaire et est adopté par les parisiens et les français ! Aujourd’hui, le croissant et les pains au chocolat sont devenus un des grands symboles de la culture française, ils sont dégustés à l’heure du petit-déjeuner et du goûter; ces viennoiseries, toutefois, ont pu perdre de leur superbe avec une production quasi industrielle … leur goût et leur feuilletage en ont été grandement transformés. Tel un artisan boulanger authentique, découvrez ou redécouvrez aujourd’hui le savoir faire et le goût originels des véritables croissants et pains au chocolat !
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